Hoe geraak je van je spullen af?

Oef, het zwaarste werk ligt achter je. Je hebt alles wat weg kan mooi gestapeld. Hetgeen overblijft in huis is nuttig of brengt je vreugde en daarom heb je die spullen een mooi plekje gegeven. Fijn! Maar wat nu met die stapel/berg/kamer vol spullen die weg moeten? Wij geven je een aantal suggesties die beter zijn dan alles op de container te kieperen.

 1. Maak er iemand blij mee!
  Van sommige objecten weet je zo wie je er gelukkig mee kan maken. Verras die persoon, of houdt het bij en verpak het voor een volgende cadeautjes-gelegenheid!
 2. Verkoop online
  Deze optie klinkt velen als muziek in de oren: minder spullen in huis en meer geld op de rekening. Het is zeker een aanrader voor grote aankopen, maar zoals je snel zal merken is online verkopen ook veel werk. Veel vragen beantwoorden, prijzen onderhandelen, en vaak ook wachten op iemand die niet komt opdagen. Dit kan de moeite lonen voor grote aankopen, maar voor kleinere spullen kies je misschien liever voor een andere optie.
 3. Verkoop op een rommelmarkt
  Een mooie manier om op beperkte tijd veel kwijt te geraken. Nadelen zijn dan weer dat je vaak je standplaats moet betalen, en al je spullen heen (én terug als je overschot hebt) moet sleuren. Ook hier moet je bereid zijn tot onderhandelen, want bezoekers zijn uit op koopjes!
 4. Zet een doos op de stoep met een bordje ‘gratis’ erbij
  Een snelle manier om van je gerief af te geraken, met een minimum aan inspanning. Binnen de kortste keren is je doos leeg. Probeer het maar, je zal versteld staan hoe snel alles weg is!
 5. Weggeefwinkels
  Steeds vaker steken er weggeefwinkels de kop op in steden. Een prachtig initiatief waar je steeds spullen kan doneren.
 6. Weggeefgroepen op Facebook
  Ook via de sociale media kan je tegenwoordig je spullen online posten, waarna geïnteresseerden het bij je komen oppikken. Alweer een goedkope manier om van je spullen af te geraken, met weinig inspanning.
 7. Kringwinkels
  Je spullen aan Kringwinkels doneren is een mooi gebaar. De Kringwinkels zetten in op sociale tewerkstelling. Door spullen te doneren help je hen daarbij. Verder ontvangt je Kringwinkel ook graag kapotte electra. Dit is een goed alternatief in plaats van die naar het stort te brengen!
 8. Containerpark
  Indien je spullen écht kapot, verouderd of onbruikbaar geworden zijn, kan je ze recycleren op het containerpark.
 9. De aller-allerlaatste optie: restafval.
  Dit doen we liever niet, maar soms kan het niet anders. Probeer eerst zoveel mogelijk spullen uit elkaar te halen en te recycleren op het containerpark. Dit is trouwens stukken goedkoper dan alles in de restafval te proppen – reken maar eens uit hoeveel je per zak betaald!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s