Is ecologisch leven eenvoudig?

Recent heeft Green Evelien haar website een geslaagde facelift gegeven, waarbij ze de slogan van haar website aangepast heeft tot ‘Inspiratie voor Ecologische Eenvoud’. Dit heeft me doen nadenken. Hoe ik het ervaar, is dat wij héél ver af staan van ecologisch leven. (Lees: we buigen de natuur om naar ons willetje in plaats van mét de natuur mee te leven.) En hierdoor lijkt het ingewikkeld om te leren hoe dat moet, dat ecologisch leven. Daarom laten we ons leiden door advertenties: die presenteren immers op een gouden schotel welke producten je moet gebruiken, zonder dat zelf ook maar iets hoeft op te zoeken.

Maarrrrr, zo hoeft het helemaal niet te zijn. In eerste instantie vraagt het inderdaad een efforke om te leren hoe je ecologisch kan leven. Veel aspecten van ecologisch leven zijn ons vreemd geworden en zijn in de loop van de vorige generaties verloren geraakt. Het werd niet meer van ouder op kind doorgegeven en de kennis is vergeten. Maar gelukkig is er nog zoiets als het internet, waar enkele mensen van den oude stempel hun geheimen prijsgeven. Natuurlijk moet je eerst de betrouwbare websites zien te vinden en dan de nodige info eruit filteren. Maar geloof me, eens je deze drempel voorbij bent is het allemaal zooooo simpel!

Ecologisch leven is echt veel eenvoudiger dan de media je wijsmaakt! Met enkele basisingrediënten kan je bijvoorbeeld alle huishoudproducten maken die je ooit zal nodig hebben! Bovendien is het niet veel werk, bespaart het je bakken geld, heb je minder afval, is het gezonder… Ik bedoel – er is geen keerzijde aan! Behalve dus die eerste drempel waar je overheen moet: jezelf informeren.

Om je op weg te helpen geef ik hierbij mijn vijf favoriete websites mee die mij geholpen hebben om meer ecologisch te leven:
Green Evelien / DIY Natural (Engels) / BlahBlahMagazine (Engels) / Dr. Axe (Engels) / ZeroWasteHome (Engels) / ShalomMama (Engels)

Ken jij nog leuke websites of blogs die inspireren om ecologischer te leven? Ik hoor het graag!

Advertenties

2 gedachten over “Is ecologisch leven eenvoudig?

  1. Leuke benadering, je hebt gelijk! Soms lijkt eenvoudiger / groener / ecologisch zo ingewikkeld… Dankzij die zelfde marketingmensen die ons groene dingen willen aanpraten. Welke make up je nodig hebt, eco reizen, eco-gadgets… tja… Je kan het ook gewoon niet kopen.

    Like

  2. Inderdaad, daar zeg je zoiets. Bioproducten zijn al een heuse stap vooruit op chemische alternatieven, maar het blijven bedrijven die op winst uit zijn die mensen in de waan houden dat hun producten kopen makkelijker is dan zelf maken…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s