Decoreer je huis als een echte minimalist

Onze wensen voor het nieuwe jaar: dat je in 2016 tijd vindt om door te brengen met dierbaren, dat je blijvend uitgedaagd wordt om uit je comfort zone te treden en nieuwe ontdekkingen te doen en dat je stoutste dromen mogen uitkomen!

Vorige week schreef ik hoe je de feestdagen kan vereenvoudigen door minder materiële cadeaus te geven en te krijgen. Maar de kerst- en nieuwjaarsgekte gaat verder dan cadeautjes alleen. Ook de feestdecoratie is een commerce geworden. Daar waar vroeger een dennenboom in huis geplaatst werd met enkele bollen in, moet nu het ganse huis knipperen en moet de feestsfeer er af spatten. Een feest voor het oog, iets minder leuk wegens alle tijd en energie die je erin stopt (zeker het afbreken en opbergen op zolder) en al helemaal niet leuk voor de portemonnee…

Daarom stel ik deze week een post voor met enkele leuke minimalistische-doe-het-zelf ideetjes die plaats én geld zullen besparen. En wie weet vind je het maken ook leuker dan shoppen naar kant-en-klare alternatieven :)

1_final_large_jpg

1/ Scandinavische schoonheid
Dat ze in Scandinavië kaas gegeten hebben van minimalistisch design wisten we al langer. Waarom laten we ons dan niet inspireren om zelf eenvoudige decoraties te maken met restjes hout en een likje verf? (bron)

em-tree

2/ Oh draadjesboom!
Of wat dacht je van deze multifunctionele kerstboom-en-kaartenhouden-in-één? Neemt geen plaats in én kan elk jaar een andere vorm aannemen! (bron)

marcie-tree-001x-md110644_vert

3/ Stijlvolle kleurtjes!
Kerstboompje, kerstboompje aan de wand, wie is de kleurrijkste van het land? Met wat restjes pvc buis en leuk gekleurde prulletjes kom je al heel ver! (bron)

tree

4/ De schrootboom
De één zijn afval is de ander zijn… boom! Een prachtig staaltje upcycling van oude trechters met een superleuke, unieke kerstboom als resultaat! (bron)

32o

5/ Njam njam!
En tot slot is er deze, voor zij die écht niet houden van het afbreken en wegbergen van kerstdecoratie: je eet ‘m gewoon op! (bron)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s