Laat je inspireren!

We hebben allemaal mentors nodig: mensen die we bewonderen, wiens voorbeeld we volgen en die we respecteren. Dit kunnen mensen in onze omgeving zijn (familie, leerkrachten of collega’s) of dit kunnen publieke figuren zijn (popsterren, politici of bloggers). Anderen volgen dan weer spirituele leiders. We worden graag geïnspireerd. We willen gemotiveerd worden om het beste van onszelf naar boven te brengen.

Vandaag deel ik mijn grootste inspiratiebronnen in ons minimalistisch avontuur. Het zijn bloggers, vloggers en podcasters met een uniek verhaal. Ze hebben elk een eigen insteek hoe je je leven waardevol kan maken maar de essentie (leven met minder) is dezelfde.

Zen Habits door Leo Babauta. Deze webstek wordt gezien als het epicentrum van de online simpliciteitsbeweging. Leo Babauta is blogger en schrijver maar ook echtgenoot, vader van zes kinderen en veganist. Sinds hij eenvoud omarmd heeft, is zijn leven drastisch veranderd. Zo is hij gestopt met roken, is hij veganist worden, doet hij dagelijks aan lichaamsbeweging en heeft hij een gezondere levensstijl dan hij ooit voor mogelijk gehouden had. Zijn blog kent intussen meer dan een miljoen lezers.

Becoming Minimalist door Joshua Becker. Deze Amerikaan startte met minimalisme wanneer hij op een zonnige dag niet met zijn zoontje kan spelen omdat hij zijn garage moet opruimen. Na een inspirerend gesprek met zijn buur, weet hij dat het tijd is voor verandering. Hij start zijn blog om zijn reis naar het minimalisme op een rationele en overzichtelijke manier te documenteren. Het groeit uit tot een van de populairste minimalisme-blogs met kwalitatieve artikels over intentioneel leven, geluk en dagelijkse worstelingen.

Be More With Less door Courtney Carver. Via deze website laat Courtney haar lezers het plezier van minder ontdekken. Wanneer ze in 2006 te horen krijgt dat ze aan een ernstige aandoening lijdt, weet ze dat het tijd is om van koers te veranderen. Ze vereenvoudigt haar bezittingen en richt haar leven in om zo weinig mogelijk stress te ervaren. Het resultaat is een doelbewust leven gevuld met yoga, lezen, eenvoudige maaltijden en lange wandelingen. Ze schrijft over liefde, het belang van mentale en fysieke gezondheid en hoe beide gelinkt zijn aan eenvoud.

Slow Your Home door Brooke McAlary. Deze dame ontdekt minimalisme en simpliciteit na een depressie in 2011. Deze wake-up-call is de aanleiding om het overbodige uit haar leven te schrappen en de focus te verleggen naar wat belangrijk is. Haar leven wordt rustiger en ze ontdekt de voordelen van leven met minder. Sindsdien is het haar missie om haar ontdekkingen te delen met anderen via haar podcast en blog.

RowdyKittens door Tammy Strobel. Ik ontdekte Tammy via haar boek You Can Buy Happiness (And It’s Cheap). Na jaren the american dream na te streven, bevindt ze zichzelf middenin een hoop spullen én schulden. Het eist zijn tol op haar emotionele en fysieke gezondheid. In 2005 gooit ze het roer om, minimaliseert ze haar bezittingen en gaat ze met haar echtgenoot in een tiny house op wielen wonen. Intussen is ze schuldenvrij en heeft ze haar eigen micro-onderneming opgestart. Haar blog gaat over de lessen die ze gaandeweg leert. Oprechte connecties met anderen, waardevol werk verrichten en jezelf creatief uiten zijn hierbij de kernwaarden.

Light by Coco door Coco. Deze vlogster met Nederlandse roots is gevestigd in U.S.A. Ze houdt van leven met weinig en deelt tips over hoe je je woonst minimalistisch kan houden. Ze toont voorbeelden uit haar dagelijks leven en inspireert mensen om hun eigen minimalistisch pad te ontdekken.

Green Evelien door Evelien Matthijssen. Deze van oorsprong Nederlandse dame woont in de Belgische Ardennen. Daar houdt ze er een ecologische levensstijl op na die gezond maar ook rustig én goedkoop is. Met haar achtergrond in Bos- en Natuurbeheer en botanisch onderzoek vertelt ze hoe je groener kan leven door zaken te elimineren en zelf producten te maken. Hoewel minimalisme niet de insteek is van deze blog, leunt het er bij aan door haar visie dat nieuwe en dure producten kopen niet essentieel zijn voor een gelukkig leven.

Nog enkele noemenswaardige blogs die ik in de gaten hou: Blonde on a budget / Minimal Millennial / Simple… Not Plain / Down to Earth / Valhalla Vertelt / DIY Natural / Shalom Mama / BlahBlahMagazine.

Heb jij nog suggesties voor inspirerende blogs? Laat het weten in de reacties hieronder!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s