Van gastenkamer naar mancave naar leegte

De gastenkamer. Volgestouwd met niet-passend meubilair en kasten vol spullen die we niet gebruikten. Wij gingen de uitdaging aan om deze kamer op te ruimen en beter te benutten!

Stap 1: de kasten. Van verouderde woordenboeken tot studentenwerkjes en een gepensioneerde collectie gesteenten. Een hele hoop herinneringen waar ik me onnodig aan vasthield. Bijna de volledige inhoud van de kasten ging naar het containerpark. Alles was te oud of te persoonlijk om er iemand mee te kunnen plezieren. De gesteenten hebben gelukkig wel een nieuwe thuis gevonden bij een nichtje met dezelfde hobby als ik op haar leeftijd!

Stap 2: het meubilair. De kasten hadden we geleend van mijn ouders, die konden we eindelijk teruggeven. De elektrische gitaar had al jaren stof verzameld: die verkochten we online. Ook het gastenbed werd verkocht, maar de matras hielden we bij en staat nu rechtop tegen de muur. Zo hebben we plots een zee van ruimte om iets anders mee te doen!

Stap 3: nieuwe functies. De bureau die op onze slaapkamer stond (onder het mom van make-up tafel, hoewel ik die nooit gebruikte) verhuisden we naar de gastenkamer. Zo werd het een gastenkamer/bureel. Daarnaast haalden we onze oude beeldbuis uit de berging, waar we de Wii op aansloten. Een zitzak ervoor – et voila! De ruimte kreeg een bijkomende functie als mancave! Gastenkamer + bureel + mancave ineen, als dat geen creatieve invulling is!

Stap 4: evaluatie. 6 maand later, en wat blijkt? De gastenkamer wordt nog steeds amper gebruikt. De bureau blijft onbenut, de mancave heeft weinig aantrek. Daarom hebben we beslist om opnieuw te schuiven. Binnenkort komt de bureau in de living te staan, ter vervanging van onze huidige werktafel. De Wii hebben we intussen weggegeven. Met andere woorden: de gastenkamer wordt opnieuw gastenkamer, met enkel een matras. Zonde van de ruimte, vind je niet? Dat vinden wij ook. En zo komen wij tot een nieuw hoofdstuk in ons proces van minimaliseren: de beslissing om kleiner te gaan wonen.

Advertenties

2 gedachten over “Van gastenkamer naar mancave naar leegte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s