Minimaliseren = 2x plezier!

Wanneer je de transitie maakt van materialisme naar minimalisme, verzamel je een gigantische berg spullen die de deur uit moeten.

Zo lagen er bij ons stapels kleren, boeken, CD’s, DVD’s en jeugdspeeltjes geduldig te wachten op een nieuw doel. Sommige spullen kregen een specifieke bestemming (Mijn broer kan dit wel gebruiken! Of: dit kreeg ik van mijn moeder, ze wil het vast terug.) andere spullen kwamen in een grabbelrek terecht. Vrienden en familie werden uitgenodigd om door het rek te kijken of ze iets konden gebruiken. Het was erg leuk om mensen op deze manier te plezieren. Nu komen we soms onze ex-spullen tegen in andere huishoudens: een hele geruststelling dat ze nu een beter nut bewijzen dan achterin mijn kast.

Wat overbleef van het grabbelrek verdeelden we in 2 categoriën: ‘valt nog iets mee te doen’ en ‘afval’. De eerste categorie brachten we naar de Kringwinkel, waar de spullen een nieuw leven konden leiden (minder afval!). Bovendien steunen we op deze manier een mooi doel, want de Kringwinkel zorgt voor sociale tewerkstelling: 5000 mensen die weinig/geen kans hebben op de arbeidsmarkt, krijgen bij hen een job en een opleiding. Ja, ook hier is er dubbelplezier van het minimaliseren! Het afval sorteerden we zo goed we konden en brachten we naar het containerpark.

Enkele dure items verkochten we online. We hadden een doel voor ogen: we wilden graag een opzetflits voor onze camera, een grapje van €400. Dus daagden we onszelf uit: €400 verzamelen door de verkoop van onze spullen. Uiteindelijk hebben we dankzij de verkoop van enkele kasten, een bed en een elektrische gitaar ons doel behaald. Een goede motivator én leuke beloning voor ons harde werk!

Samengevat: minder gerief in huis + vrienden en familie plezieren + schenken aan een goed doel + wat geld verdienen om onszelf te verwennen = meer dan één keer plezier dankzij minimaliseren!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s